Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2007.

 

Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb
u suradnji s Foundation for Civil Society, New York,
Trust for Mutual Understanding, New York,
i međunarodnom mrežom YVAA raspisuje

 

Natječaj za
Nagradu Radoslav Putar
2007.

 

Natječaj je otvoren za likovne umjetnike do 35 godina starosti, uključivši godište 1972. Nagrada se dodjeljuje za kvalitetu i inovativnost, za umjetnička djela realizirana u 2006. i 2007. godini.

U obzir za natječaj dolaze djela u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacija, fotografije, videa, novih medija i perfomancea. Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj.

Na natječaj se umjetnici mogu prijaviti samostalno, a pravo prijedloga kandidata imaju i institucije, profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti i građani. Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske.

Ukoliko se na natječaj prijavljuje grupa umjetnika sa zajedničkim projektom, nužno je imenovati jednog nosioca projekta.

Stručni odbor odabrat će između prispjelih prijava četiri finalista koji će se predstaviti na zajedničkoj izložbi 5. lipnja 2007. u galeriji Galženica. Na otvorenju izložbe Stručni odbor će među finalistima izabrati i proglasiti dobitnika Nagrade Radoslav Putar za 2007. godinu.

Organizatori natječaja dobitniku Nagrade Radoslav Putar osiguravaju šestotjedni boravak u International Studio & Curatorial Program (ISCP), New Yorku u jesen 2007. i samostalnu izložbu novih djela u Zagrebu 2008. godine. Dobitnik nagrade obavezan je u određenim terminima biti u mogućnosti otputovati i boraviti u New Yorku i prirediti samostalnu izložbu, što će se regulirati ugovorom između Instituta za suvremenu umjetnost i dobitnika nagrade. Ukoliko je dobitnik nagrade grupa umjetnika, boravak u New Yorku osiguran je samo nosiocu projekta.

Prijava za natječaj mora sadržavati:
• Osobne podatke: ime, prezime, adresa, telefon, e-mail
• Profesionalni životopis
• Dokumentaciju o umjetničkim djelima, opremljenu i jasno označenu svim podacima o autoru i djelima (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja, itd.). Dokumentacija može sadržavati dijapozitive (maksimalno 10 diapozitiva formata 35 mm), video trake (VHS), CD ili DVD-rom.
• Izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu ili obrazloženje predlagača (maksimalno 1 stranica teksta)

Kandidati mogu priložiti i dodatnu dokumentaciju (katalozi, tekstovi i ostalo). Originalni radovi te nepotpune, zakašnjele ili elektronskom poštom poslane prijave neće se razmatrati. Priložena dokumentacija se ne vraća već ostaje pohranjena u arhivu Nagrade Radoslav Putar u Institutu za suvremenu umjetnost.

Natječaj je otvoren zaključno do petka, 6. travnja 2007. (poštanski žig).

Prijave slati na adresu:
Institut za suvremenu umjetnost GUNDULIĆEVA 37- 1,
HR - 10000 Zagreb

Sve informacije na mail: nagrada.putar@scca.hr i 01 48 72 111

Svi prijavljeni kandidati ili predlagači biti će u najkraćem roku pismeno obaviješteni o rezultatima natječaja.


 

nagrada.putar@scca.hr


Arhiva

 

 

 

početna stranica povijest o nama ljudi vijesti programi FACE Croatia info@scca.hr